Roeland Klein Haneveld

Fijn dat ik me even mag voorstellen. Ik  ben opgegroeid in een gezin waarin de Bijbel en het geloof in Jezus centraal stonden. Al op jonge leeftijd koos ik ervoor om me persoonlijk aan Jezus als verlosser toe te vertrouwen.

Ongeveer vanaf m’n 13e raakte ik erg geïnteresseerd in bijbelstudie. Toen ik een jaar of 16 was, deden we dat samen met een paar vrienden uit verschillende kerken. En we waren zo enthousiast, dat we het graag met anderen wilden delen. Dus we gingen de straat op om te evangeliseren, bezochten kroegen om daar traktaatjes uit te delen en met mensen te praten en we begonnen een koffiebar, waar elke zaterdag tientallen jongeren naar toe kwamen. Op een gegeven moment vroegen de leidende broeders uit mijn gemeente, een vergadering van gelovigen, om wat ik zaterdagavond deed, ook maar op zondag te doen. Op m’n 19e begon ik zodoende als “prediker”. Daarna ben ik toch ook maar naar een bijbelschool gegaan, omdat je natuurlijk wel goed beslagen ten ijs moet komen.

Op de bijbelschool leerde ik ook Gerda kennen, met wie ik in 1975 getrouwd ben. Samen hebben we een zoon en een dochter en een aantal kleinkinderen.

Aanvankelijk deed ik evangelisatie- en kinderwerk, daarbij ondersteund door Filadelfia Zending. Tegelijkertijd gaf ik door het hele land spreekbeurten en  bijbelstudies. Het kinderwerk werd later vervangen door werk bij christelijke uitgevers (Internationale Bijbelbond en Emmaüs Bijbel Corrrespondentie Cursussen), tot ik in 1992 bij de Evangelische Omroep op de afdeling Nazorg ging werken tot aan mijn pensioen in 2015. Sinds die tijd ben ik gestopt met de spreekbeurten in binnen- en buitenland en beperk ik me tot spreekbeurten in Culemborg.

Voor mezelf zijn er een paar vaste waarden, die me bij de voorbereiding van mijn reken voor ogen staan:

  • Jezus centraal
  • oog voor de grote lijnen van de heilshistorie
  • aandacht voor de gevoelen en behoefte van de mensen tot wie ik me richt

Ik hoop dat u ze herkent in de preken die u hier beluistert. Want dan heb ik iets door kunnen geven van de zegen die ik zelf ontvangen heb.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.