Wazee wa kanisa

Teule in corona-tijd

De bewoners van Chombo Cha Upendo, het kinderhuis van Teule in Loitokitok, zijn gewend om elke zondag gezamenlijk naar de kerk in het dorp te gaan. Door de corona-pandemie is het echter ook in Kenya niet mogelijk om fysiek een kerkdienst te bezoeken. Maar dat weerhoudt de staf en kinderen van Teule Kenya niet om toch wekelijks “naar de kerk” te gaan! Iedere zondag houden zij samen een tijd van “worship”: samen zingen, bijbelteksten leren, drama en dans en een preek van één van de leden van de staf.

Wazee wa kanisa

Elke week leidt Beatrice Mukuhe, de sociaal werker in dienst van Teule de dienst. Ze doet dat samen met een groep jongemannen, de oudste jongens (12-16) bij Teule, die nu “wazee wa kanisa”, “oudsten van onze kerk”, geworden zijn. Ze worden betrokken bij zowel de voorbereiding als de uitvoering.

Deze “oudsten” helpen ook de eetzaal te transformeren in een prachtig “heiligdom”. Iedereen geniet ervan om samen te komen en God te aanbidden. En de staf verheugt zich dat ze jonge mannen zien groeien als leiders in het geloof.

Iets terugdoen

Teule is dankbaar voor de vrijgevigheid en vriendelijkheid die ontvangen wordt van zoveel mensen, zowel van ver weg als van dichtbij. In antwoord daarop probeert Teule die vriendelijkheid en vrijgevigheid door te geven. De kinderen en hun verzorgers zijn een dag lang in de weer geweest om samen (vloeibare) zeep te maken. De flessen zeep zijn, met groenten vanuit de tuin, bezorgd bij 12 gezinnen in Loitokitok, die wat ondersteuning kunnen gebruiken!

De Ichthusgemeente steunt het werk van Teule al sinds 2001.

Foto’s: Teule Kenya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.