Wat weet jij van de Bijbel?

David en Goliath, Daniël in de leeuwenkuil, Noach en z’n ark of Jona en de walvis – die verhalen kennen de meeste wel min of meer. En zeker als je elke week in de kerk komt. Hoe vaak heb je ze al gehoord of gelezen? Maar wat weet je nou van de Bijbel? Hoeveel is er echt blijven hangen?

Dat kun je uittesten – en tegelijkertijd leer je nog veel meer over de Bijbel – op BeterBijbel.nl. Meld je daar aan en je ontvangt via app of e-mail elke dag vier korte vragen over de Bijbel. Je kunt zelf aangeven op welk niveau je mee doet.

En als je nu toch in de Bijbel gaat lezen, dan zijn dit een paar vragen die je bij elk stukje uit de Bijbel kunnen helpen om er iets voor jezelf uit te halen.

Wat lees ik over God en over Jezus?
Wat lees ik over mezelf?
Wat kan ik er vandaag mee?
Waar wil ik over nadenken?
Wat wil ik onthouden?
Waar kan ik voor bidden?