Vredesdienst Culemborg 25 september 2022

In het kader van de vredesweek houdt de Raad van Kerken Culemborg op zondag 25 september 2022 een oecumenische viering. De meeste bij de Raad aangesloten Kerken hebben die morgen geen eigen dienst, zodat we als gelovigen uit diverse kerken samen kunnen komen in één viering. Het thema is ‘Generatie Vrede’.

Van Jemen en Palestina tot Zuid-Soedan en inmiddels ook op ons eigen continent in Oekraïne: oorlog en geweld raakt mensen overal ter wereld. Gewapend conflict drijft miljoenen mensen op de vlucht, maakt ongelijkheid groter en werkt de klimaatcrisis in de hand. De oorlog in Oekraïne laat ons des te meer beseffen dat vrede geen vanzelfsprekendheid is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouwd. Zeker in een tijd waarin de wereld om ons heen snel verandert, nieuwe dreigingen op ons afkomen en grote vraagstukken over veiligheid op tafel liggen.

De hoop is dat de burgers, de Generatie Vrede, in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen moet maken over hún toekomst. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld.

Voorganger: mw. Diana Delnoij (Rooms Katholiek).
Plaats: Rooms Katholieke Barbarakerk
Tijd: 10.00 uur
Muzikale leiding heeft Ben Holtkamp, met medewerking van het koor AMDG.

De Collecte is bestemd voor het bijzondere vredeswerk wat van mensen overal ter wereld bijdragen aan vrede en verzoening. Bijdragen kunnen ook gestort worden op het rekeningnummer van de Raad van Kerken NL17 INGB 0006 4593 32

Voor de kinderen tot 4 jaar is er crèche in de protestantse Grote of Barbarakerk, ingang glazen deur, gaarne opgeven voor zaterdagavond 24 september 18:00 uur bij Alexandra van den Berg, telefoonnummer 06 5028 5268

De kinderen van 4-12 jaar kunnen halverwege de viering naar hun eigen kinderwoorddienst.
Na afloop is er thee, koffie en limonade.

Liturgisch Beraad van de R.K. Geloofsgemeenschap H. Barbara
Secretariaat.culemborg@suitbertusparochie.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.