Vanaf 19 juli: kerk in gymzaal

Het bestuur van de Ichthusgemeente heeft de mogelijkheden verkend om de wekelijkse kerkdiensten te hervatten. Natuurlijk zijn we blij dat we via Zoom online-kerkdiensten konden houden, maar er is ook een verlangen om elkaar weer in het echt te zien. Uit een recent verstuurde enquête blijkt dat een deel van de leden naar de diensten wil komen, terwijl een ander deel twijfelt of dat in dit stadium verstandig is.

Er is gekeken naar de praktische mogelijkheden om kerkdiensten te houden, die voldoen aan de COVID-19 maatregelen die door de overheid opgelegd zijn. Het blijkt mogelijk om binnen die regels in de gymzaal van de Koningin Julianaschool diensten voor ca. 50-65 mensen te organiseren.

Om e.e.a. in goede banen te leiden wordt er een reserveringssysteem opgezet, zodat er niet teveel mensen komen en we sommigen zouden moeten teleurstellen. Voor diegenen die niet aanwezig kunnen of willen zijn, zal er een videoverbinding via Zoom ingesteld worden, zodat toch iedereen aan de diensten kan deelnemen.

De dienst zelf zal iets anders worden, dan wat we gewend zijn. Niet alleen zal de zaal een andere opstelling hebben, de diensten zullen ook korter zijn, ongeveer een uur. De zangleider, muzikant(en) en zangers verzorgen de liederen. Helaas kan er voorlopig nog geen samenzang zijn. Er zullen nog andere beperkingen zijn, waarover t.z.t. gecommuniceerd wordt.

Koffiedrinken wordt alleen bij goed weer georganiseerd, zodat het buiten kan.

Er is met de leiding van de Koningin Juliana School gesproken over het hervatten van de diensten. Voor de school is het praktisch niet haalbaar om de gymzaal elke week extra schoon te maken. Daarom zullen de diensten pas op 19-7 hervat worden, direct aan het begin van de zomervakantie. Omdat de gymzaal ook toe is aan groot onderhoud, kan het mogelijk zijn, dat er gedurende een periode voor een andere locatie of oplossing gezorgd wordt. Ook daarover houden we u hier op de hoogte.

Gasten verzoeken we om zich voor de diensten via dit formulier aan te melden bij de secretaris.

Namens het bestuur,

Hans Zoutewelle (voorzitter) en Jan Martijn Broekhof (secretaris)

Eén antwoord op “Vanaf 19 juli: kerk in gymzaal”

  1. Ad / Anneke de Jong

    de vereiste maatregelen kan ik mij in vinden . Maar als er aantal zijn die niet op deze maatregels komen en de kinderen gaan van te voren naar de kinderdienst Halen we de 60 a 70 dan wel

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.