Van de straat naar de universiteit

Al sinds 2001 ondersteunt de Ichthusgemeente het werk van Teule Kenya (spreek uit: Tee-oe-lè Kenja). Straatkinderen krijgen eten en onderdak, gaan naar school en leren dat ze van betekenis kunnen zijn voor de samenleving. Uit hun recente nieuwsbrief zomaar een paar korte berichten:

Brian

De achttienjarige Brian Kanyi kwam in 2014 in contact met Teule Kenya. Hij was net 13 jaar. Hij zat hij in klas 8, maar zijn moeder had geen geld voor zijn basisbehoeften. Het dagelijks voedsel was al een uitdaging, dus het schoolgeld helemaal. Er leek geen verdere opleiding voor Brian mogelijk, tot Teule tussenbeide kwam. Een (Keniaanse) sponsor betaalde voor zijn opleiding en basisbehoeften. In de loop van de tijd heeft zijn sponsor hem ook begeleid en bezocht.

Tegenwoordig is Brian een hardwerkende jongeman, die God in zijn leven op de eerste plaats stelt. Hij staat bekend om zijn respectvolle en gehoorzame houding. Brian presteerde goed gedurende de middelbare school en blonk uit bij het nationale examen. Zijn droom om naar de universiteit te gaan, is uitgekomen: in april ontving Brian zijn toelatingsbrief aan de universiteit van Nairobi. In september begint hij een bacheloropleiding architectuur.

Teule heeft 86 kinderen in het sponsorprogramma, maar er zijn nog een tiental kinderen zonder sponsor. Informatie over het sponsoren van een kind en hoe je het levensverhaal van een kind kunt veranderen, vind je op de website van Teule.

Een dagje uit

Half april werden de kinderen van Teule uitgenodigd om een dagje op Teen Ranch Kenya te genieten van een dag vol plezier en spelletjes. Alle Teule-gezinnen – kinderen en verzorgers – gingen met de bus naar de ranch om straathockey te spelen, de klimmuur uit te proberen en lekker te eten. De dag was een onschatbaar geschenk van Teen Ranch aan de Teule-familie.

Vakantie!

De eerste week van elke schoolvakantie organiseert Teule een “mentorweek”, waarin de kinderen aangemoedigd, geïnspireerd en uitgedaagd worden. Het april-programma was gericht op loopbaanontwikkeling. De kinderen kwamen in contact met mensen uit verschillende vakgebieden, van engineering tot hotelmanagement. Er waren ook een architect, politieagenten, een dierenarts, een sportcoach en een motiverende spreker. Wat goed dat deze mensen hun tijd en talent investeren in het leven van deze kinderen.

Bron en foto: Teule Kenya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.