Vacatures SchuldHulpMaatje Culemborg

Binnen het bestuur van de stichting SchuldHulpMaatje Culemborg ontstaan dit najaar twee vacatures. De rolverdeling (voorzitter, secretaris en penningmeester) is onderwerp van overleg tussen de drie bestuursleden.

De stichting SchuldHulpMaatje Culemborg is een initiatief van de gezamenlijk Culemborgse kerkgenootschappen. De “hulpmaatjes” begeleiden preventief Culemborgers die moeite hebben met hun financiële administratie en bieden ondersteuning aan de mensen die een traject van schuldhulp doorlopen. Schuldhulpmaatjes zijn volgens landelijke normen geschoold. In een drie daagse cursus krijgen zij informatie over o.a. belastingzaken en sociale wetgeving. Nadat zij gekoppeld zijn aan een hulpaanvrager, houdt een coördinator contact met het maatje over de gang van zaken in het schuldhulptraject. Eens per zes weken overlegt het bestuur met de vier coördinatoren, waarbij actuele zaken worden besproken.

De voorzitter onderhoudt de externe contacten.

De secretaris verzorgt naast de agenda en de notulen, de aanvraag voor de cursussen en de uitgaande brieven.

De penningmeester draagt zorg voor de fondswerving.

Hebt u interesse in of vragen over een van deze bestuurlijke taken, dan kunt u informatie inwinnen bij J. (Jos) C.J. van Zutphen, M: 06-23911506.