Tran Thi Ha, timmervrouw in Vietnam

De Ichthusgemeente steunt het werk Oikocredit. We laten daarom graag zien, wat er met het geld gedaan wordt. Een verhaal uit Vietnam.

Leunend op een handgemaakte vaas rust Tran Thi Ha (40, Vietnam) even uit van haar werk. Tran en haar man Bui Quy Thang (41) hebben samen een timmerbedrijf, opgericht dankzij microkrediet via Oikocredit. Het Vietnamese echtpaar heeft al zes medewerkers in dienst, waaronder Bui’s broer en zus.

Inmiddels hebben Tran en Bui een goed leven, waarin ze een eigen huis hebben en de opleiding van hun kinderen kunnen betalen. Maar in een niet al te ver verleden was dat wel anders.

Tran wordt emotioneel als ze over deze moeilijke tijd praat: “Toen onze oudste vijf was, hadden we bijna geen geld. Ze heeft dus een enorm sterke drijfveer om succesvol te zijn, zodat ze niet van een laag inkomen hoeft te leven zoals dat was toen ze jong was”. Na een korte pauze vervolgt Tran: “Ik wil graag dat ze dokter wordt, maar ze wil bij een bank werken zodat ze veel geld kan verdienen”. Tran hoopt dan ook dat al haar kinderen een goede opleiding kunnen afronden, maar ook dat dat ze hun bedrijf nog verder kunnen uitbreiden en misschien zelfs een aparte werkplaats kunnen openen. Nu zit de werkplaats nog vast aan hun huis en dat geeft een hele hoop zaagsel in huis.

Bron en foto: Oikocredit Nederland

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.