Toeleven naar Pasen: Luister naar Lucas

De veertigdagentijd is een voorbereidingstijd voor Pasen. Het is een tijd van bezinning, waarin we enerzijds stil staan bij de gebrokenheid van de schepping en de noodzaak van verlossing. Anderzijds staan we stil bij het leven van Jezus. Hij kwam om te zoeken en te redden, om ons te zoeken en te redden. We volgen hem in gedachten op zijn reis naar Jeruzalem. Daar wilde Hij heen om in een ultieme daad van liefde zijn leven te geven om ons vergeving en redding te brengen. Welke uitwerking zou het hebben, als je dat verhaal op je laat inwerken?

Op 1 april is het dit jaar Pasen. De veertigdagentijd loopt daarom dit jaar van 14 februari tot 31 maart. Dat zijn welgeteld 46 dagen. Dat komt omdat de zondag, de dag van de opstanding is, die niet meegeteld wordt. Op die dag staat niet het lijden, maar de overwinning centraal. Maar hoe vul je die andere 40 dagen in? Je zou je dagelijks een kort moment bezig kunnen houden met het Lucas-evangelie. In dit evangelie vertelt Lucas zijn lezers over Jezus, zijn inzet voor wie God en de zin van het leven kwijt is en zijn bereidheid om daarvoor zelfs zijn leven te geven.

40 x lezen of luisteren

Het NBG biedt je de mogelijkheid om iedere dag te kiezen of je naar het dagelijkse bijbelfragment wilt luisteren (40 podcasts) of elk dag een mailtje wilt ontvangen met een Bijbeltekst in de vertaling van je keuze.

Op elke dag, behalve zondag, kun je luisteren naar een bijbelgedeelte uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Naast de bijbeltekst is er iedere dag ook een bezinningsvraag om over na te denken. Op zondag is er een korte inleiding op de hoofdstukken die in de komende week gelezen zullen worden. Vanaf Lucas 3:1 wordt het hele evangelie gelezen.

Start 14 februari

Je kunt je inschrijven op debijbel.nl. Je ontvangt dan vanaf 14 februari tot en met Eerste Paasdag iedere ochtend een e-mail met de bijbeltekst en een vraag om over na te denken. Luister naar Lucas. 

Schrijf je hier in