Teule’s helden

Jane Kasyoka is één van de helden van Teule. Ze wist de moeilijkheden te overwinnen die het leven haar brachten.

In 2007 leefde ze op straat; 11 jaar oud, berooid en aan haar lot overgelaten. In dat jaar kwam ze  bij Teule Kenya in het tehuis Chombo cha Upendo. Daar werd voor haar gezorgd en daar ging ze naar school; ze kwam in groep 4.

Dit najaar heeft ze op Kenya Methodist University haar Associates Degree (iets tussen MBO en HBO in) Hospitality and Tourism Management gehaald. Dat was één van de doelen die ze zich de afgelopen jaren gesteld had en dat ze bereikte dankzij haar jarenlange toewijding en inzet en – niet te vergeten – de steun van haar sponsors.

Teule is terecht trots op kinderen als Jane, die met een beetje hulp, maar vooral door hun eigen doorzettingsvermogen uiteindelijk in staat blijken om hun leven een positieve wending te geven.

Andere helden

Teule kent nog andere helden, zoals mr. Mwangi, een ondernemer uit de omgeving van Chombo cha Upendo. Met zijn personeel koos hij ervoor om een ‘public holiday’, een nationale feestdag, met de kinderen van Teule door te brengen. Ze hadden een koe laten slachten, zodat ze een uitgebreid feestmaal met vlees, aardappelen, chapati (een soort wraps), kool, bieten, sap en rijst. Daarnaast bracht hij de hele maand eten voor het tehuis en schonk hij een aantal fruitbomen. De kinderen hebben een plaatsje in zijn hart! Hij is zeker in van hun helden. En hij laat zien, dat Teule niet alleen vanuit het buitenland gewaardeerd en ondersteund wordt.

Bron: Nieuwsbrief Teule Kenya
Foto’s: Teule Kenya; boven: Mr. Mwangi en zijn team; onder: Jane

 

De Ichthusgemeente steunt al vele jaren het werk van Teule Kenya.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.