Teule in corona-tijd

Op de Ichthussite berichten we geregeld over het werk van Teule Kenya, een organisatie die we al sinds 2001 ondersteunen. Dezer dagen ontvingen we een nieuwsbrief, die we graag onverkort in vertaling doorgeven.

De COVID-19-pandemie heeft de afgelopen maand de wereld stormenderhand veroverd. Angst en onzekerheid verspreiden zich over de hele wereld naarmate het aantal gevallen toeneemt en het dodental met de dag toeneemt. We weten dat kracht en geloof groeien in tijden van beproeving. Bij Teule zien we ons geloof groeien als we ons vertrouwen stellen in de getrouwe God om ons door deze storm te leiden.

Corona in Kenia

Sinds het virus medio maart zich voor het eerst in Kenia voordeed, heeft de regering verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. De week daarop waren alle scholen en onderwijsinstellingen gesloten. De regering heeft alle burgers gevraagd om afstand te nemen. Alle openbare evenementen, inclusief de open markten en kerkdiensten, zijn beperkt. Internationale vluchten in en uit het land zijn tijdelijk geannuleerd. Nu het aantal COVID-19-gevallen boven de 100 uitkomt, heeft de president in het hele land een avondklok ingesteld van 19.00 uur tot 05.00 uur in. We prijzen de Keniaanse regering voor haar inspanningen om haar burgers tegen het coronavirus te beschermen.

Naast de zorg voor weeskinderen en kwetsbare kinderen, zet Teule zich ervoor in om de verspreiding van COVID-19 te vertragen en onze kinderen en personeel te beschermen tegen het virus. Vanaf 16 maart hebben we onze basisschool, Teule Leadership Academy, gesloten.

Leren omgaan met de dreiging

Later die week hield het Keniaanse Rode Kruis een COVID-19-training in het Chombo cha Upendo Home voor personeel en kinderen. Ze gaven informatie over het coronavirus, goede handwastechnieken en andere manieren om de verspreiding van het virus te voorkomen. Op aanwijzing van de afdeling kinderen werden middelbare scholieren voor wie dat mogelijk is, naar familieleden / verzorgers gestuurd, voor zover hun woonplaats als veilig kon worden beschouwd. De rest van de kinderen blijft in het Chombo Cha Upendo Home.

We hebben overal in de compound handwasstations en informatieve posters opgesteld. Om de blootstelling van de kinderen aan het virus te beperken, laten we ,maar beperkt bezoekers toe. Het Teule Guesthouse is voor gasten gesloten en we hebben de verkoop van boerderij- en zuivelproducten verplaatst naar de poort. Tegelijkertijd wordt het pension gebruikt om personeel intern onderdak te bieden. Ons team heeft flexibel en creatief gereageerd op de pandemie.

Invloed op de missie van Teule

Vorige maand zagen we een afname van 15% in onze financiering in vergelijking met deze tijd vorig jaar. Het management heeft ons operationele budget voor de komende 3 maanden aangepast om ervoor te zorgen dat de organisatie onze kernactiviteiten kan voortzetten. Enkele leraren hebben zich vrijwillig aangemeld om de kinderen te helpen met het de aanwezige oefenstof totdat het ministerie van Onderwijs het materiaal voor afstandsonderwijs levert. Ondanks al deze veranderingen zijn alle kinderen gelukkig en passen ze zich op bewonderenswaardige wijze aan een “nieuw normaal” aan.

Jullie zijn in ons hart en onze gebeden.

Het Teule Team

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.