Teule: deel van lokale gemeenschap

Teule Kenya – voorheen Homeless Children Kenya – is al vanaf 2001 een van  de goede doelen van de Ichthusgemeente. Straatkinderen krijgen eten en onderdak, gaan naar school en leren dat ze van betekenis kunnen zijn voor de samenleving. Uit hun nieuwsbrief zomaar een paar korte berichten:

Regionale atletiek wedstrijden

Kibo Slopes Academy is de basisschool van Teule. De kinderen uit Teule’s kinderhuis Chombo Cha Upendo krijgen daar les, maar ook kinderen uit de omgeving. In maart deden er voor het eerst een team van Kibo Slopes Academy mee aan plaatselijke atletiekwedstrijden. Met een mooi resultaat: Juliet won de 100 meter sprint. Peter, Ibrahim, Joseph en Isaiah werden eerste op de 4×100 meter estafette. Deze vijf promoveerden naar de regionale divisie.

Blair en Esther hielpen bij de eerste hulp. Blair’s vaardigheid bij de EHBO viel op, toen hij één van de sporters verzorgde die bij het kogelstoten geraakt was. Hij werd uitgenodigd om het team bij de regio-divisie te vergezellen.

Onderwijzeres Grace deed het goed als wedstrijdleider bij deze competitie. Later is ze verkozen om de regio te vertegenwoordigen op provinciaal niveau.

De kinderen van St. Luke’s Catholic Sunday School komen een voorstelling geven om de kinderen van Teule te bemoedigen.

Loitokitok buurtreceptie

De inwoners van Loitokitok, het stadje waar Teule gevestigd is, betekenen veel voor Teule. Elke maand komen er bezoekers uit de omgeving om tijd met de kinderen door te brengen en giften als voedsel, kleding en andere spullen meebrengen.

Om hen daarvoor te bedanken organiseerde Teule een receptie op de compound. Veel buren, vrienden en plaatselijke zakenmensen woonden de bijeenkomst bij en maakten gelijk kennis met Aneita, nieuw in Kenya en sinds september getrouwd met Jon Juu, de oprichter en leider van Teule. Hoewel het die dag regende (een zegen!) werd er genoten van een heerlijke maaltijd (stamppot met geroosterde geit). De kinderen hebben een zang- en dansvoorstelling gegeven, waarna de gasten in gelegenheid gesteld werden om enkele woorden te delen.

Teule is gezegend dat ze deel uitmaakt van zo’n zorgzame en vrijgevige gemeenschap!

Bron en foto’s: Teule Kenya
Foto (top): Teule Kenya, De kinderen kijken na een gezellige maaltijd naar de uitvoering van de kinderen van St. Luke’s Catholic Sunday School.