Handen uit de mouwen


Kinderen en personeel van Teule steken geregeld de handen uit de mouwen om de plaatselijke gemeenschap te dienen. De afgelopen maand hebben ze met elkaar ongeveer een kilometer van de hoofdweg naar naar de stad Loitokitok schoongemaakt: bermen gesnoeid, goten voor afvoer van regenwater schoongemaakt en allerlei afval waarmee de hoofdweg  over ongeveer een kilometer bezaaid lag(waarschijnlijk van passerende vrachtwagens gevallen) verbrand.

De inspanningen werden opgemerkt en de buren gaven positieve feedback.

In dezelfde periode hebben de 23 medewerkers van Teule een “life skills training” gehad! Het belangrijkste doel van de training was om het personeel toe te rusten met vaardigheden en hulpmiddelen om snel de behoeften van een kind te identificeren en de juiste ondersteuning te kunnen bieden om hem of haar te helpen omgaan met de uitdagingen van het leven. Ze kregen onderricht in basiscounseling en nuttige levensvaardigheden, zoals zelfbewustzijn, probleemoplossend vermogen, actief luisteren en stressmanagement.

De Ichthusgemeente ondersteunt het werk van Teule Kenya al 20 jaar en geeft daarom regelmatig berichten uit hun nieuwsbrief door.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.