Steekhoudend argument voor microkrediet

De Ichthusgemeente heeft een redelijk bedrag geïnvesteerd in Oikocredit (lees er hier meer over).  Wat leveren dergelijke investeringen op? We geven graag één van de verhalen van Oikocredit door:

Agus, eigenaar van een naaiatelier in Indonesië

Agus Supriatna is trots op wat zijn vrouw Sutini en hij bereikt hebben, dankzij een microkrediet. “Ons inkomen is nu goed. Mijn dochter gaat naar de universiteit en mijn zoon gaat naar de middelbare school. Onderwijs is ernorm belangrijk. Zelf heb ik weinig onderwijs gehad, en ik wil dat mijn kinderen later een goed inkomen krijgen.”

Ook hebben ze een huis kunnen bouwen en geld gespaard voor noodgevallen, als ze bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moeten. Toen het gezin nog in Jakarta woonde, was dat wel anders. Agus werkte als bouwvakker, maar het leven in de stad werd te duur. Ze wilden een eigen bedrijf beginnen om onafhankelijker te worden en beter rond te kunnen komen.

Agus en Sutini: “We hadden een lening nodig om een ​​nieuwe naaimachine te kopen. Vanwege de concurrentie uit China besloten we om meer soorten tassen, laptophoezen en portemonnees te maken in plaats van telefoonhoesjes. Maar hier hadden we een andere naaimachine voor nodig. Door het microkrediet voor ons bedrijf hebben we ons kunnen redden ondanks de concurrentie.”

Bron: www.oikocredit.nl/

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.