Samen op weg naar Pasen

Beloofd land in zicht

Speciaal voor Pasen heeft het NBG een paar uitgaven gemaakt rond het thema “Beloofd Land in zicht”.

Het thema grijpt terug op de geschiedenis van de Israëlieten, die door God bevrijd werden uit Egypte, waar ze als slaven werkten. Ze gingen vervolgens door de woestijn op weg naar het land dat God hun beloofd had. De bevrijdingsdag noemden ze voortaan het paasfeest. Ieder jaar tijdens het paasfeest denken ze aan de bevrijding terug.

Net als voor de Israëlieten is Pasen ook voor ons een feest van bevrijding. We vieren dat we bevrijd zijn door Jezus. En, net als zij, zijn ook wij op weg naar het beloofde land: Gods nieuwe wereld.

Voor persoonlijk gebruik

Voor elke bijbellezer is het gratis boekje “Samen op weg naar Pasen” een mooi hulpmiddel voor de 40-dagentijd, de voorbereiding van het Paasfeest. Voor elke dag wordt er een Bijbeltekst aangeboden met een korte overdenking én een vraag die aan het denken zet.

Bestel het boekje hier

Voor gezinnen

Er is ook een uitgave voor gezinnen met als titel: “Beloofd land in zicht“. Het boekje bevat voor elke zondag van de veertigdagentijd (te beginnen op 6 maart) een verhaal, vragen om over door te praten, liedsuggesties om te zingen en een knutsel om samen te maken. Daarnaast bevat het boekje een bordspel en een aantal kaarten. Met deze kaarten maak je – samen met de knutsels – een prachtige kijktafel.

Vraag nu gratis aan en leef toe naar het feest van Pasen. Vraag het nu gratis aan en leef toe naar het feest van Pasen. Wacht niet te lang, want op = op!

Voor de kerkdienst

Het materiaal bij het boekje “Beloofd land in zicht” is ook goed te gebruiken in kinderdiensten. Daarnaast zijn er voor de kerkdiensten voor elke zondag in de 40-dagentijd speciale kijkplaten gemaakt (met een beamerversie!)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.