Samen kom je verder

JobHulp Culemborg heeft de afgelopen weken wederom een groep werkzoekenden een stapje dichter bij het vinden van een passende baan geholpen. De deelnemers hebben ervaren dat ze niet alleen zijn in hun zoektocht naar werk, ze hebben meer inzicht gekregen in hun kwaliteiten en wat bij ze past op basis van hun waarden en interesses. Daarnaast hebben ze ook gewerkt aan het onder woorden brengen van waar ze nu precies naar op zoek zijn, wat ze zouden willen, en waarom ze daar geschikt voor zouden zijn. Ook tips over het cv en de sollicitatiebrief, en het netwerken zijn aan bod gekomen.

Eén van de deelnemers heeft mooi omschreven wat JobGroups voor haar persoonlijk heeft betekend: “Ik heb ervaren dat ik niet de enige ben die werkzoekend is, je hebt elkaar nodig. Samen kom je verder! Daarnaast heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen, mijn kwaliteiten en mijn belemmeringen en breng ik gegroeid in zelfvertrouwen.” Deelname aan JobGroups wordt over het algemeen als zeer motiverend ervaren.

Op dinsdag 22 mei start de volgende JobGroups, een serie van 8 interactieve bijeenkomsten waarin je met elkaar aan de slag gaat om een beter beeld te krijgen van je kwaliteiten, belemmeringen, mogelijkheden en hoe je een baan zou kunnen vinden die bij je past.

Wil je meedoen aan de eerstvolgende JobGroups? Deelname is gratis, maar je moet je wel even opgeven via www.jobhulp.org. Doe dit snel, want vol = vol. Locatie: Bibliotheek Culemborg.