Nieuwe Jobgroep van start!

JobHulp Culemborg bestaat inmiddels 6 jaar en op dinsdag 18 mei gaat de 30-ste JobGroep van start. De voorgaande Jobgroepen werden bijgewoond door ruim 250 deelnemers; 64% van hen heeft daardoor een baan gevonden!

Zoeken naar (ander) werk is niet altijd makkelijk. Sommige mensen hebben nog nooit gesolliciteerd, en moeten nu ineens gaan solliciteren. Dan komen er veel vragen op je af: Hoe werkt het sollicitatieproces? Welke rol kunnen social media hierin spelen? Welke baan past bij mij?

Maar ook als je wel sollicitatie-ervaring hebt, is het niet altijd eenvoudig om passend werk te vinden. Dan is het fijn als er iemand met je meedenkt en meekijkt. En om te ervaren dat je niet de enige bent met deze en vergelijkbare vragen!

Een JobGroep-deelnemer verwoordt het zo: “Je voelt je er niet alleen voor staan. Het is zo fijn om ervaringen te delen en daarnaast allerlei tips te krijgen. Mijn motivatie voor solliciteren heeft een boost gekregen. Door de JobGroep heb ik vertrouwen gekregen dat het me echt gaat lukken om die passende baan te vinden!

Bij de JobGroep ga je, samen met andere werkzoekenden, aan de slag met diverse thema’s die je helpen in je zoektocht naar werk. We beginnen bij jou als werkzoekende: Wat is belangrijk voor je in je werk? Welke belemmerende gedachten heb je, maar vooral ook: welke kwaliteiten heb je? Als je dit inzichtelijk hebt, ga je kijken naar jouw zoekproces. Verschillende zoekmanieren zoals netwerken worden besproken, maar ook het daadwerkelijke solliciteren wordt behandeld.

Dit alles in een training van 8 bijeenkomsten, interactief en motiverend. Afhankelijk van de corona-richtlijnen is het (deels) online, via Zoom, of in de trainingsruimte bij de bibliotheek in Culemborg, in het Elisabeth Weeshuis.
Kun jij ook wel wat hulp gebruiken in je zoektocht naar een nieuwe baan? Meld je dan nu aan, want vol = vol! Aanmelden kan via de website www.jobhulp.org (menu-optie “Voor werkzoekenden >  JobGroep”). Start dinsdag 18 mei a.s., van 10.00-11.30 uur.

Foto: JobHulp Gouda

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.