Nacht van Gebed

Aanslagen in Egypte eisten de levens van zeker 45 koptische christenen. Niet alleen in Egypte is er veel geweld tegen christenen. Tienduizenden christenen in Irak sloegen op de vlucht voor Islamitische Staat. Ze wonen verspreid over de hele wereld. En in Nigeria werden opnieuw meisjes en vrouwen door Boko Haram ontvoerd. Wat is hun toekomst?

Dit is slechts een greep uit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd. Het geweld tegen christenen neemt toe. We kunnen ons nauwelijks voorstellen wat voor impact dit heeft op de lokale kerk. Toch kunnen we een verschil maken in het leven van vervolgde christenen. Landsgrenzen en gevangenismuren belemmeren ons gebed niet. Gebed heeft impact op de vervolgde kerk!

In de nacht van 16 op 17 juni is er de jaarlijkse Nacht van Gebed, uitgaande van de stichting Open Doors. Daarin wordt gebeden voor vervolgde christenen. De Ichthusgemeente houdt in het begin  van deze nacht ook een bijeenkomst in de Nederlands Gereformeerde Kerk (de voormalige synagoge) in Culemborg. 

Bid mee tijdens deze “Avond van Gebed” op 16 juni. Het begint om 20:00 uur en duurt tot ca. 24:00 uur. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de avond mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de avond luisteren we naar verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed.

Neem voor vragen contact op met: Jacolien Versteeg.

Meer informatie: www.opendoors.nl
(Foto: Open Doors)