Met andere ogen

‘De Bijbelquiz van het NBG blijkt nog steeds populair te zijn’, zegt samensteller Frans van Houwelingen van het NBG. ‘Sinds 2005 maken we elk jaar een bijbelquiz en de belangstelling daarvoor neemt nog steeds toe.’ De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond.

Met andere ogen

Eén van de onderdelen heeft als onderwerp: ‘Met andere ogen’. Dat is ook het thema van de Bijbelzondag (28 oktober 2018).

Frans: ‘Door de quiz ga je met andere ogen kijken naar sommige bijbelverhalen. Zelfs in bekende verhalen ontdek je nieuwe dingen. En misschien geldt dat ook voor het kijken naar mensen. Vaak horen we dat het houden van een bijbelquiz samenbindend werkt. Mensen uit verschillende kerken (of helemaal geen kerk) ontmoeten elkaar in een ontspannen en informele sfeer en leren elkaar beter kennen.’

Bijbelbolleboos

Voor de derde keer komt het NBG met een speciale bijbelquiz voor kinderen: Bijbelbolleboos. ‘In sommige plaatsen wordt er een hele happening van gemaakt’, vertelt Frans. ‘Op basisscholen worden er voorrondes gehouden. De winnaars gaan naar de finale en uiteindelijk wordt iemand de Bijbelbolleboos van het jaar.’

Aanvragen

Het quizpakket is beschikbaar vanaf 2 oktober 2018 en kan aangevraagd worden bij het Klantencontactcentrum van het NBG: info@bijbelgenootschap.nl. Aanvragers krijgen een link toegestuurd waarmee ze het quizpakket kunnen downloaden. De quiz is gratis; in het pakket zit ook een pauzepresentatie, waarbij mensen worden uitgenodigd om het bijbelwerk te steunen met een gift of lidmaatschap.