Mark vindt z’n vader terug

Mark kwam in 2016 bij Teule vanuit de Nairobi Remand, een  huis van bewaring, waarin kinderen en jongeren gedetineerd zijn omdat ze misdaden hebben gepleegd, slachtoffer zijn van misbruik, of op straat leven. Toen Mark  bij Teule binnenkwam, vertelde hij de sociaal werker over zijn tweelingzus en z’n familie, maar veel meer dan dat ze bestonden, kon hij niet vertellen. Met de weinige informatie die ze had, gingen ze op zoek. Uiteindelijk werd een tante van Mark gevonden. Na enige tijd kon Mark herenigd worden met zijn tweelingzus, zijn tante en zijn vader!

Niet alleen bleken Mark en zijn vader sprekend op elkaar te lijken, ze bleken ook allebei weg van voetbal. De vader van Mark was nog maar 14 toen Marks moeder, ook nog maar een tiener, een tweeling kreeg. Hoewel zijn vader toen niet in staat was om een ouder te zijn, is hij nu heel blij weer contact met zijn zoon te hebben. Momenteel bezoekt Mark tijdens de schoolvakanties zijn familie. De maatschappelijk werkers van Teule blijven de hereniging van Mark met zijn familie begeleiden.

Bij Teule spelen maatschappelijke werkers een vitale rol bij het terugvinden van familie van de kinderen, maar ook in de begeleiding van de kinderen op school en thuis. Ze helpen de kinderen en hun familie te reïntegreren en een volwaardige plaats in de plaatselijke gemeenschap in te nemen.

Er zijn bij Teule twee maatschappelijk werkers in dienst, die samen 88 kinderen begeleiding. Een overweldigende taak. Om de kinderen en hun families te begeleiden zijn er minstens nog twee personen nodig, die elk ca. $300 per maand verdienen. Dat geld is afkomstig van giften.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.