Maandproject september: UCCF

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat in de maand september 2018 naar Uganda Child Care Foundation (UCCF). Zij zet zich in voor de meest kansarmen en wil voor kinderen structureel het verschil maken.

De projecten en sponsorprogramma’s geven financiële en educatieve hulp in de meest brede zin van het woord. Ze zijn gericht op kansarme kinderen in Oeganda ongeacht afkomst of religie. In de aidsregio ‘Rakai’ zetten de medewerkers zich in om niet alleen “vissen te vangen vóór deze arme kinderen, maar ze materiaal geven om zélf te leren vissen”!

Diverse grote en kleine projecten brengen hoop op een toekomst. De nadruk ligt op zelfvoorzienendheid. Daardoor wordt een basis gelegd om van daaruit aan een eigen toekomst te gaan bouwen.

Door de bijdragen uit Nederland wordt al ruim 10 jaar het verschil gemaakt voor kinderen in Oeganda. En ook de komende jaren wil de stichting een stem zijn voor hen die zelf geen stem hebben.

UCCF werkt vanuit een christelijke overtuiging, maar zet zich in voor alle kinderen, ongeacht afkomst of religie. In Nederland wordt uitsluitend gewerkt met vrijwilligers die zich in hun vrije tijd enthousiast inzetten. In Oeganda is er samenwerking met lokale hulporganisaties die de situatie en cultuur kennen. Ze zijn een onmisbare schakel om handen en voeten te geven aan de projecten van UCCF in Oeganda.

Klik hier om meer te weten over de projecten van UCCF.

Extra collecte

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselbank. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

foto: UCCF – project homefarming