Maandproject oktober 2018: Passie voor Haïti

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat altijd naar een goed doel. In de maand oktober zijn dat

  • Passie voor Haïti, dat zich inzet om de bevolking van het gebied dat het zwaarste door diverse orkanen is getroffen te helpen bij de wederopbouw.
  • Voedselbank Culemborg

Passie voor Haïti

Op 3 oktober was het al weer twee jaar geleden dat het zuiden van Haïti getroffen werd door orkaan Matthew. Na de eerste noodhulp heeft Passie voor Haïti het afgelopen jaar twee transporten naar Haïti gestuurd, ter ondersteuning en wederopbouw van de zwaarst getroffen gebieden op het zuidwestelijke schiereiland, de dorpen Chantal en Polduc. Het eerste met vooral eten, (elektrische) apparatuur en voetbalkleding. Met het tweede transport zijn meubilair, bedden en matrassen gestuurd.

Het restant van het huis van Valina, de moeder van Vena Nieuwelink, is afgebroken en op die plek wordt nu een groot en solide huis gebouwd. Op de foto zijn de fundamenten daarvan te zien met op de achtergrond het tijdelijke huisje waarin Valina met haar familie woont.

Met het geld dat door Passie voor Haïti ophaalt, wordt steeds een stukje bijgebouwd. Als het huis klaar is biedt het plaats aan twee gezinnen.

Momenteel worden in Nederland gesprekken gevoerd met Fairlife Foundation om samen te werken in projecten op Haïti, zoals de Mobiele Fabriek. Met dit project wordt van puin weer bouwmateriaal gemaakt. In Port Au Prince is een project gestart om met toepassing van deze techniek een wijkje te bouwen.

De Ichthusgemeente ondersteunt dit project van harte

Meer over Passie voor Haïti
foto’s: Passie voor Haïti

Extra collecte Voedselbank

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselbank. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.