Maandproject januari: Christelijke Lectuur Centra

In januari 2020 zijn de collectes in de Ichthusgemeente bestemd voor de CLC, bij ons vooral bekend door Ruud Kuijer, die als hij hier komt spreken, steevast zijn boekentafel bij zich heeft.

CLC staat voor Christelijke Lectuur Centra. Dat is de Nederlandse tak van een interkerkelijke, internationale zendingsorganisatie die in ongeveer 60 landen actief is met meer dan 200 boekwinkels, 18  groothandels en 18  uitgeverijen. CLC is ervan overtuigd, dat door christelijke lectuur levens kunnen veranderen. Door boeken met een bijbelse boodschap komen mensen tot geloof in Jezus en worden ze geholpen in dat geloof te groeien. Eén van hun slogans is:

‘a drop of ink can make a million think’

Een druppel inkt kan een miljoen mensen aan het denken zetten. Sinds 1941 werkt CLC daarom via christelijke boekhandels, uitgeverijen, webshops, e-boeken, enz. Het zijn geen ’gewone’ boekwinkels, maar zendingsposten waar iedereen die binnenkomt geholpen kan worden op allerlei gebied. Waar mogelijk wordt samengewerkt met kerken en andere organisaties.

Extra collecte Voedselgroep

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

 

Foto: CLC; shop  in Blackpool, Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.