Kinderen, koeien, handwerk, persoonlijke vorming

Melkveehouderij

Teule heeft momenteel zeven koeien binnen het melkveeproject. De stier, Baraka Moses, groeit vrij snel uit tot een grote stier! De overige koeien in het project zijn allemaal vrouwtjes die melk produceren voor de kinderen in Teule’s kinderhuis Chombo Cha Upendo en voor kinderen in de nabije omgeving.

Momenteel zijn er vijf koeien drachtig! Eén, Samantha, zal binnenkort bevallen! Vorig jaar werden er vier stieren geboren. Omdat Teule maar één stier nodig heeft, werden de andere verkocht om te herinvesteren in het zuivelproject. Dit jaar is de hoop, dat er meer vrouwelijke koeien geboren worden, zodat de melkproductie omhoog kan!

Het doel op lange termijn is dat de melkveehouderij zelfvoorzienend is door alle melk te leveren die Teule zelf nodig heeft en door het geld dat verdiend wordt met de verkoop van melk aan de plaatselijke gemeenschap.

Ambachtelijke vorming

Ondertussen gaat Teule door met de missie voort om de kinderen in alle opzichten voor te bereiden op hun toekomst door vaardigheden te ontwikkelen die ze na hun tijd in het tehuis kunnen gebruiken.

In Kenia worden veel vrouwen ondernemers door ingewikkelde kralenmotieven te maken en te verkopen. Terwijl de pandemie voortduurt, verspillen de kinderen geen tijd! Als ze niet studeren, werken ze aan hun knutselvaardigheden door meer kettingen, armbanden en oorbellen te maken. Elk kind vindt het leuk om nieuwe manieren te bedenken om een ​​ketting, armband of paar oorbellen te maken.

Persoonlijke ontwikkeling

In augustus organiseerde Teule de jaarlijkse ‘mentorweek’ – een speciale week van leren en groeien voor onze kinderen. Dan wordt er een verscheidenheid aan onderwerpen behandeld, met betrekking tot spirituele, fysieke en mentale gezondheid, samen met loopbaanontwikkeling. Zo’n mentorschapsweek duurt vijf dagen. Dagelijks worden met twee of drie seminars gegeven. Elke dag wordt afgesloten met een samenvatting van de dag, waarna er gezamenlijk spelletjes gespeeld worden.

Dit jaar stonden vooral relaties centraal in onderwerpen als: communicatieve vaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden, conflictbeheersing, familie- en vriendrelaties, groepsdruk en seksuele voorlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.