Kerstvakantie bij Teule

Eén van de goede doelen, die al jaren door de Ichthusgemeente ondersteund wordt, is het kinderhuis Teule in Kenya, dat verweesde en kwetsbare kinderen met de liefde van Christus wil omringen en ze toerust voor een beter leven. Daarom geven we ook graag wat verhalen van hen door.


Kerst

Bij Teule is Kerst gevierd door een Kerstnachtdienst te bezoeken in de Kerk. De volgende morgen na het ontwaken hielp iedereen mee om eten klaar te maken voor een gigantische maaltijd. Dit stond er op het menu: nyamachoma (geroosterd geitenvlees), kool, tomatensalade, rijst, chapati (een soort pannenkoeken), allerlei zoete lekkernijen en vruchtensap.

De maaltijd was niet alleen voor de bewoners van de compound Chombo Cha Upendo, er waren ook veel gasten uit de omgeving. Ze vonden het leuk om tijd met de kinderen door te brengen, samen muziek te maken en te dansen – die twee gaan altijd samen – en samen te genieten van de heerlijke maaltijd. Veel van de gasten hadden ook geschenken meegenomen: eten, kleren schoenen, geld. Wat is het goed om te merken, dat zoveel mensen in Loitokitok van de kinderen houden en helpen om ze een goed leven te geven.

Klik op de foto’s voor een beter beeld

Mentorweek

Elke schoolvakantie houdt Teule een mentorweek, waarin een bepaald onderwerp wordt behandeld en de kinderen leren hoe ze dat in hun leven kunnen toepassen. De mentorweek in december ging over het thema “omarmen”: vind vreugde in alles wat God je geeft.

De kinderen leerden om hun persoonlijkheid, vreugde, gezondheid en talenten te omarmen, maar ook om de “seizoenen” in het leven te aanvaarden als waardevol. Ook konden de oudere kinderen leren over verschillende opleidingsmogelijkheden. Daarnaast kregen ze, allen op hun eigen leeftijdsniveau, Bijbelles. En ook hierbij waren er weer allerlei mensen bereid om de staf te helpen bij dit veelzijdige onderricht aan de kinderen

Klik op de foto’s voor een beter beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.