Kerkproeverij 2017

Op initiatief van de Raad van Kerken wordt in het weekend van 9 en 10 september de campagne Kerkproeverij gehouden. Het idee is dat de kerken/kerkleden die zondag of zaterdag iemand anders uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Zodat ze eens ervaren wat het is om een kerkdienst bij te wonen. De drempel om later nog eens terug te komen wordt lager. En trouwe gemeenteleden raken vertrouwd met het idee dat hun eigen kerk ook een uitnodigende gemeente kan zijn.

De Ichthusgemeente in Culemborg heeft dit idee omarmd, maar pakt het net iets anders aan. Natuurlijk nodigen de leden mensen in hun eigen omgeving uit voor de dienst. Maar hoe is het voor mensen in de buurt die geen bekenden in de kerk hebben? Ze zijn het niet gewoon om een kerkdienst te bezoeken of ze zijn die gewoonte kwijtgeraakt. Het is misschien wel een stap te ver om eens in de kerk te komen kijken hoe het er toe gaat. Daarom nodigt de Ichthusgemeente de buurtbewoners uit op de koffie. Na de dienst op het schoolplein van de Koningin Julianaschool. Daar leer je de echte kerk kennen. Gewone mensen, die open willen staan voor de mensen in hun omgeving.

Zondag 10 september, 11:15 uur, op het schoolplein (bij slecht weer in de aula) van Koningin Julianaschool, ingang Irenestraat (naast de gymzaal).