Kaarten en taarten van hoop

De Ichthusgemeente ondersteunt dit jaar ook het Tamar Center in Pattaya, Thailand, dat tot doel heeft om de liefde en genade van Jezus zichtbaar te maken door hoop, genezing en nieuw leven aan Jezus Christus te bieden aan de naar schatting 35.000 prostituees in de stad. Uit hun nieuwsbrief een paar aandachtspunten.

Licht aan de corona-horizon?

Zoals eerder bericht is, heeft Thailand te lijden onder corona. Maar langzaam, langzamer dan verwacht, lijkt er wat licht aan de horizon te zijn. De quarantaineplicht voor mensen die Thailand binnenkomen wordt verkort tot 7 dagen en het lijkt erop dat binnenkort, misschien begin volgend jaar, meer dingen geopend zullen worden. Wellicht kunnen gevaccineerde toeristen het land volgend jaar weer bezoeken. Maar nu zijn de bars nog steeds gesloten, er is een avondklok en restaurants mogen geen alcohol verkopen.

Wel komen er al wat lokale toeristen terug, met name naar Jomtien Beach. Dit geeft de kleine ondernemers zoals straatverkopers en anderen wat inkomen. Het is de bedoeling dat scholen vanaf begin november weer opengaan, wat ook echt nodig is. De verschillende overheidsinstanties spreken over plannen en economische groei maar het is afwachten wat daarvan terecht zal komen.Tamar Center deelt nog steeds voedselpakketten uit aan veel hongerige vrouwen.

Kaarten en taarten

Ondertussen gaan andere activiteiten natuurlijk door. Degenen die kaarten maken, werken hart aan een bestelling van ruim 2000 kerstkaarten voor een bedrijf uit Duitsland. En er beginnen langzaam aan steeds meer bestellingen voor kerstkaarten binnen te stromen.

Daarnaast zijn ook de bakkers van Tamar Center druk bezig. De afgelopen weken hebben ze hun vaardigheden geoefend en maken ze meer en meer prachtige taarten met bijzondere decoraties. Hun “oefentaarten” werden uitgedeeld samen met de voedselpakketten. Door mond-tot-mond-reclame komen er eindelijk ook steeds meer bestellingen binnen voor de bakkerij.

Kerstaktie

In de komende kerstperiode wil Tamar Center een zegen zijn voor de vele barmeisjes in Pattaya die hun baan, inkomen en vaak huisvesting verloren tijdens de Covid-19 pandemie. Nu Thailand langzaam zijn grenzen opent keren veel vrouwen terug in de hoop geld te verdienen. Tamar Center wil deze kerst als speciale verrassing 300 kerstcadeauzakjes met zelfgemaakte koekjes, etenswaren, cadeaus, hygiëneartikelen, een warme maaltijd en info over gratis alternatieve beroepsopleidingen weggeven, met als motto: Geef ze hoop!

Dit project zal helpen om de Bargirls te laten zien dat ze niet vergeten worden, dat mensen nog steeds om hen geven en bereid zijn om te helpen. Zo hoopt Tamar Center een nieuwe relatie met deze vrouwen op te bouwen en hen gratis toegang te bieden tot de Engelse lessen en beroepsopleidingsprogramma’s.

De tassen zullen voorzien in de dringende voedselbehoeften van de vrouwen: voor een paar dagen voedsel, maar bevatten ook de nodige hygiëneartikelen, maskers en enkele geschenken om hen geluk en wat broodnodige aanmoediging te geven en de vreugde van het Kerstfeest met hen te delen. Doordat ze zo Tamar Center leren kennen, kunnen ze contact opnemen als ze meer hulp nodig hebben.

Langetermijndoelen

Uiteindelijk hoopt Tamar Center te bereiken, dat vrouwen Pattaya verlaten, om terug te keren naar hun familie en een normaal leven te leiden buiten de seksindustrie. Daarom worden hen beroepstrainingen aangeboden alsmede hulp bij het vinden van werk of het opstarten van een eigen bedrijfje, zodat ze kunnen voorzien in hun eigen onderhoud en dat van hun kinderen. Ook zullen degenen die terugkeren naar hun familie, helpen voorkomen dat andere jonge meisjes en jongens gaan werken in de seksindustrie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.