Juli: Geven voor Tear

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat in de maand juli 2019 naar Tear, een organisatie met een passie voor God en voor mensen, die de kracht van de lokale kerk wil inzetten in de strijd tegen armoede en onrecht. Om zo op een duurzame manier wereldwijd mensenlevens te veranderen.

Tear helpt kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika om in hun eigen dorp of stad initiatieven te ontplooien tegen armoede. Bijvoorbeeld op het gebied van hiv en aids, voedselzekerheid en inkomen, schoon water, noodhulp en voorbereiding op rampen.

In Nederland moedigt Tear mensen aan om door te geven en te bidden te strijden tegen armoede en voor gerechtigheid. Christenen worden uitgedaagd om na te denken over hun levensstijl en de gevolgen daarvan voor de armen. En Tear verbindt kerken in Nederland met kerken overzee om een wederzijds proces van leren en bemoedigen te stimuleren.

De impact van het werk van Tear blijkt uit verhalen als dat over Evelyn:

Een volwaardig en productief leven voor vrouwen met hiv/aids in Zuid-Soedan

Evelyn Letio vluchtte tijdens de burgeroorlog in Zuid-Soedan naar Oeganda. Daar ontdekte ze dat ze was geïnfecteerd met hiv. Toen ze terugkeerde naar haar familie was ze niet meer welkom in hun leven, uit angst voor besmetting. Deze ervaring bracht Evelyn ertoe een steungroep te starten in Juba voor vluchtelingen met hiv/aids.

Veel vrouwen en meisjes zijn tijdens de burgeroorlog geïnfecteerd geraakt met hiv of hebben aids. Niet zelden als gevolg van verkrachting in het oorlogsgeweld. Bij terugkomst in hun woonplaats wacht hen vaak stigmatisering, afwijzing of zelfs verstoting door hun familie en gemeenschap. Dit komt doordat er in Zuid- Soedan nog veel bijgeloof is over hiv/aids. Evelyns missie is om deze vrouwen en meisjes te helpen een volwaardig en productief leven te leiden – zowel binnen hun eigen familie en gemeenschap als binnen de gehele samenleving.

Evelyns uiteindelijke doel is dat vrouwen met hiv/aids ook een rol krijgen in het vredesproces in haar land, juist vanwege hun ervaring met stigmatisering en afwijzing. Als vrouwen met hiv/aids een rol krijgen in de ontwikkeling van Zuid-Soedan, dan is de weg open voor alle gemarginaliseerde en verstoten mensen. Ongeacht hun leeftijd, geslacht, status of afkomst.

Lees meer over Tear.

De Ichthusgemeente ondersteunt dit werk van harte!

Foto: Tear

Extra collecte

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselbank. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.