JobHulpMaatje worden: iets voor jou?

JobHulp Culemborg richt zich op het ondersteunen van werkzoekenden in hun zoektocht naar passend en leuk werk. Een werkzoekende wordt gekoppeld aan een JobHulpMaatje en samen bespreken we wat de werkzoekende nodig heeft om een geschikte baan te vinden.

Eén van onze JobHulpMaatjes, Shelly Bilgen, vertelt in het kort hoe dit in zijn werk gaat en waarom dit zo leuk is om te doen: “Ik ben in december 2015 JobHulpMaatje geworden bij JobHulp Culemborg. Ik heb heel specifiek dit vrijwilligerswerk uitgezocht, omdat het goed bij me past. Ik help graag mensen in het (her)ontdekken van de eigen talenten en kwaliteiten; ieder mens is uniek en heeft mooie eigenschappen. Maar ook de belemmeringen of valkuilen komen aan bod, want die spelen ook een rol in het bepalen wat wel geschikt werk zou kunnen zijn en wat niet. Wekelijks ga ik langs bij ‘mijn’ werkzoekenden en bespreken we waar op dat moment behoefte aan is. Soms is dit alleen een luisterend oor, soms het oefenen van een sollicitatiegesprek of het bekijken van een brief.

Het fijne vind ik het één-op-één contact met de werkzoekende. Je leert iemand echt kennen en het is heel mooi om een vertrouwensband met iemand te krijgen en te zien hoe iemand stapje voor stapje weer wat meer vertrouwen in zichzelf en zijn/haar kunnen krijgt. Of gewoon weer zin heeft om actief te gaan solliciteren. En als die persoon dan eenmaal die leuke baan gevonden heeft, dan is het cirkeltje echt rond!“

Judith:
Ik ben heel blij met mijn JobHulpMaatje Shelly, ze begeleidt, ondersteunt en adviseert mij en ze is tevens mijn luisterend oor.

Het vinden van die passende baan moeten de werkzoekenden uiteindelijk nog steeds zelf doen, maar het steuntje in de rug, of voor sommigen de stok achter de deur, dat zijn de JobHulpMaatjes!

Lijkt het je ook leuk om JobHulp Maatje te worden en iemand op deze manier verder te helpen? En ben je in staat je in een ander in te leven en heb je hart voor een ander? Dan zijn wij op zoek naar jou!! Meld je nu aan als maatje via jobhulp@gmail.com dan nodigen wij je uit voor een kennismaking. In september/oktober zal de 2-daagse maatjestraining plaatsvinden.

 

Tekst: Jolanda Althuis, Jobhulp Culemborg

foto: Jobhulp Culemborg