JobHulp Culemborg is volop in beweging!

JobHulp Culemborg is al sinds 2014 actief om werkzoekenden een stap verder te helpen richting een nieuwe, passende baan. En met succes: van alle 150 deelnemers van de afgelopen jaren heeft 58% ondertussen een baan gevonden! Binnenkort start de 16de JobGroups; een serie van 8 interactieve bijeenkomsten over de stappen die nodig zijn om de baan te vinden die bij je past. In een groep van maximaal 12 deelnemers ga je gezamenlijk aan de slag. Deels door goed naar jezelf te kijken, wat je nu echt belangrijk vindt in een baan, wat je kwaliteiten zijn, je valkuilen en hoe het nieuwe solliciteren werkt. Maar ook door samen te oefenen, met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren en elkaar te motiveren en stimuleren. Nieuw in deze JobGroups is de samenwerking met Herma de Jong–van de Giessen, eigenaresse van Betuwe65plus Uitzendbureau. Zij geeft bij één van de bijeenkomsten, vanuit haar jarenlange ervaring, een kijkje achter de schermen van een uitzendbureau, een mooie aanvulling op ons programma. Wil je meedoen aan de eerstvolgende JobGroups? Meedoen is gratis, maar je moet je wel even opgeven via www.jobhulp.org. De JobGroups start op dinsdag 6 februari, van 10.00 – 11.30 uur. Locatie: Bibliotheek Culemborg.

In 2017 hebben we ook een nieuwe training aan onze dienstverlening toegevoegd, namelijk de Stap in Vrijwilligerswerk training. Hierbij worden mensen, voor wie een betaalde baan nog een stap te ver is, op weg geholpen naar passend vrijwilligerswerk. De pilot begin 2017 is heel succesvol geweest, en alle deelnemers, die er klaar voor waren (7 van de 8), zijn ondertussen enthousiast aan de slag in hun vrijwilligerswerk. Met als resultaten dat hun Nederlands enorm verbetert, dat ze meer sociale contacten hebben, dat ze beter in hun vel zitten en de problemen thuis even los kunnen laten. Eind 2017 is een nieuwe groep begonnen, en voor deze groep gemotiveerde dames, met allerlei verschillende achtergronden, zoeken we nog Maatjes die hen helpen om de stap te maken richting passend vrijwilligerswerk. Kun jij goed luisteren, heb je affiniteit met verschillende culturen en wil je graag mensen verder helpen? Dan zoeken we jou! Kijk op onze website of stuur een e-mail.

Vanaf 2018 zullen we ook wat vaker, tussen de JobGroups door, in de bibliotheek aanwezig zijn met ons nieuwe ‘Spreekuur voor werkzoekenden’. Heb je vragen over je sollicitatiebrief of je cv? Wil je even brainstormen over hoe een bedrijf te benaderen, of hoe je je netwerk het best kunt inzetten? Voor deze en andere werk-gerelateerde vragen kan je terecht op ons inloopspreekuur. Het eerstvolgende spreekuur staat gepland op dinsdag 30 januari aanstaande, van 10.00-11.00, in de Kapelzaal van de Bibliotheek. Iedereen is welkom!