Groeten uit Pattaya

Het Tamar Center is gevestigd in de stad Pattaya in Thailand. In die stad tiert de seksindustrie welig en Tamar Center zet zich in om de meer dan 30.000 vrouwen die daarin werkzaam zijn uitgebuit worden te helpen om een ander leven op te bouwen d.m.v. huisvesting, counseling, Bijbels onderwijs en beroepstraining, zodat de vrouwen op een andere manier in hun levensonderhoud te voorzien. Lees meer over het Tamar Center

Omdat de Ichthusgemeente dit project steunt, geven we een paar fragmenten uit de Tamar-Center-nieuwsbrief van november 2020 door:

Nesteldekens

Heb je weleens gehoord van nesteldekens? Tamar Center is begonnen met het produceren van dit hulpmiddel voor therapie en motoriek bij dementie. Zoals te zien is op de foto bestaat een deken uit verschillende kleine vierkantjes met voorwerpen erop. De patiënten die van de dekens gebruik maken kunnen met deze verschillende onderdelen ‘spelen’ – het openen van een rits, een knoopsluiting open- en dichtdoen, etc.. Het helpt ze bezig te zijn. De dekens zijn niet eenvoudig te maken, het is behoorlijk arbeidsintensief. De eerste lading gaat naar een bejaardenhuis in Duitsland en we hopen meer bejaardentehuizen of mensen die dementiepatiënten in hun omgeving hebben te kunnen bedienen.

Evangelisatie

Het bezoek aan onze beide kerkdiensten is het afgelopen jaar toegenomen. De kerk aan 3rd Rad ontvangt nu regelmatig meer dan 50 bezoekers, de kerk in Soi 6 iets meer dan 40. Bovendien is in Soi 6 de afgelopen maand op elke vrijdagmorgen een Bijbelstudie begonnen, waarvoor zich 14 mensen hebben opgegeven – een prachtige manier om meer in de Bijbel te duiken.

Daarnaast bezoekt het outreach-team veel barvrouwen in delen van Pattaya waar we voor de corona-tijd nauwelijks kwamen. Veel bars zijn inmiddels gesloten en leeggehaald. Zonder toeristen valt de seksindustrie in duigen …. We bidden, dat er in Pattaya dingen blijvend veranderen en dat de seksindustrie geheel zal verdwijnen.

“We wensen jullie een gezegende adventtijd. Het zal door de corona-maatregelen niet hetzelfde als anders, maar we bidden dat Jezus dichtbij u en ons zal. Kerst gaat om Hem!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.