Geheime kerk

Dichtbij de vervolgde kerk

“Hoe zou de kerk eruit zien als je de voorganger weg zou halen? En de muziek, aanbidding, gebouwen, programma’s, rituelen en ceremonies, ja zelfs de zondagsschool? Wat blijft erover? Het antwoord op de vraag wat er overblijft, is de ware kracht van je gemeente. Het antwoord op die vraag laat zien hoe gezond je kerk is. Want ‘kerk zijn’ gaat niet om de voorganger, niet om de dagelijkse gang van zaken en niet om de programma’s. Het gaat erom hoe we Christus kunnen leren kennen en in Hem kunnen groeien, hoe we met elkaar verbonden zijn, en hoe we Hem dienen, binnen en buiten onze kerkmuren.”

Wat blijft er over als alle uiterlijke vertoon wegvalt? Die vraag komt geheid op je af als je een Geheime Kerk-bijeenkomst van Open Doors bijwoont. Je ontdekt hoe vervolgde christenen in Noord-Korea of de moslimwereld hun geloof beleven, vaak in de zwaarste omstandigheden.

In zo’n bijeenkomst wordt geen vervolging nagebootst of nagespeeld. Toch is deze kerkdienst een indringende ervaring. De realiteit en verhalen van vervolging komen dichterbij dan ooit. Dat gebeurt door indringende video’s van vervolgde christenen, persoonlijke verhalen en brieven uit de vervolgde kerk die worden voorgelezen en door het indringende verhaal van een spreker van Open Doors die zelf vervolgde christenen ontmoette. Je geloofsleven krijgt een nieuwe impuls.

Wat de Geheime Kerk met je doet, lees je in deze reportage van een  geheime-kerk-avond in Kampen.

Geheime-kerk-avond in Tiel

Noord-Korea

door Open Doors i.s.m. Volle Evangelie Gemeente Rehoboth

Datum: Maandagavond 9 september 2019

Locatie: TOV, Binnenmolenstraat 8, Tiel *

Aanvang: 19:30 uur (inloop met koffie/thee 19:00 uur)

* NB: Parkeren >>>Brugstraat/Nieuwe Tielseweg met parkeerschijf, tegenover Total Tankstation Nieuwe Tielseweg

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.