Dienst voor Eenheid en Gebed

Oecumenische gebedsdienst

Zondag 17 januari – 19.00 uur Streamingdienst vanuit de Open Hof
Thema: ‘Blijft in mijn liefde’ Joh. 15: 9-17
Voorganger: pastor Frank Duijvenvoorde

Zoals ieder jaar in de maand januari vieren de gezamenlijke kerken van Culemborg ook dit jaar onder auspiciën van de Raad van Kerken Culemborg, dat we als christenen in Gods liefde met elkaar en de wereld verbonden zijn. Nu de kerken door corona veel minder bezocht kunnen worden en we als afzonderlijke gemeenten al lange tijd niet meer bij elkaar zijn geweest, is dit een troostrijke gedachte, waarbij we in een streamingdienst willen stilstaan.

De eenheid van onze kerken zal zichtbaar worden gemaakt door het aansteken van 9 kaarsen, één voor iedere aangesloten kerk. De twee oecumenische diensten (Vredesdienst en Dienst van de Eenheid en Gebed) worden afwisselend door één van de bij de Raad van Kerken aangesloten kerken georganiseerd. Dit keer door de Oud Katholieke Kerk. Er kunnen nu helaas geen mensen bij de dienst aanwezig zijn.

U kunt de dienst digitaal bijwonen via dit YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/c/pgculemborg. De uitzending begint om 18:50 uur. U kunt op een later tijdstip deze dienst ook terugkijken via dezelfde link.

De collecte is bestemd voor het Interkerkelijk Hulpfonds (voorheen Diaconale werkgroep van de Raad van Kerken). Het hulpfonds helpt mensen in Culemborg binnen en buiten de kerk die dringend financiële steun nodig hebben.  U kunt een bijdrage overmaken op rekeningnummer NL15 RABO 0373 7365 17 ten name van Diaconie PKN Culemborg onder vermelding van ‘Interkerkelijk Hulpfonds’.


De “Dienst van eenheid en gebed” en de “Week van gebed” zijn initiatieven van de Raad van Kerken Nederland en Missie Nederland. Voor meer informatie gaat u naar https://www.weekvangebed.nl/

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.