Feestelijke opening van Timon Culemborg

Terwijl op 26 september de regen kwistig op het dak van de enorme partytent klettert,  vieren we op feestelijke wijze de opening van de Timon-locatie in Culemborg. We laten ons door wat regen niet tegen houden!

Hoewel Timon sinds 2018 meiden opvangt op de locatie aan de Schiestraat Culemborg heeft de officiële opening even op zich laten wachten. In de tussentijd hebben we met elkaar niet stil gezeten. Alle kamers zijn inmiddels bezet; drie jonge moeders en vier meiden. Zij krijgen ambulante hulp van maatschappelijk begeleiders van Timon. Wat voor soort hulp zij nodig hebben verschilt. Doelen variëren van het aanleren van sociale vaardigheden, het vinden van passend werk en het op orde brengen van financiën tot psycho-educatie en alle vragen die er kunnen zijn rondom opvoeding. Naast de meiden wonen, aan beide kanten, enthousiaste omwoners. Het zijn vrijwilligers die hun tijd en aandacht beschikbaar stellen voor de meiden en als goede buren naast hen wonen. Een luisterend oor, hulp met het plakken van een band, samen sporten, samen eten … er is van alles mogelijk! Als kers op de taart is deze zomer de tuin onder handen genomen door de omwoners. Een flinke klus maar het resultaat mag er zijn.

Om dit werk van ondersteuners mogelijk te maken, zijn wij afhankelijk van steun uit donaties en/of collectes, omdat dit vanuit de zorggelden niet gefinancierd wordt.

Van de nieuw aangelegde tuin maken wij dankbaar gebruik bij de opening van de locatie. Onder het genot van een drankje, wordt er gesmuld van de BBQ en vieren we met een grote groep betrokken mensen (de meiden, de omwoners, buren, hulpverleners, medewerkers van Timon en andere geïnteresseerden) al het mooie werk wat al gedaan is en alles wat nog in de toekomst ligt.

Mocht u dit mooie werk financieel willen steunen dan kunt u uw  gift overmaken op rekeningnummer NL25 INGB 0002 5264 20 t.n.v. locatie Culemborg.

Bron en foto: persbericht Timon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.