Een uitnodigende gemeente

De jaartekst van de Ichthusgemeente komt ut Titus 3:4: “de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, zijn openbaar geworden”.

Het geeft aan, dat we ernaar verlangen dat meer mensen Jezus leren kennen. Hij de zichtbaar geworden mensenliefde van God.Het boekje ‘Meer dan welkom’ van Michael Harvey gaat over dat verlangen en legt op een praktische manier uit welke mogelijkheden de kerk heeft om écht uitnodigend te zijn.

Waarom vinden we het zo lastig om ons geloof te delen of om onze vrienden uit te nodigen voor de zondagse dienst? Michael Harvey weet waar onze ‘verlegenheid’ vandaan komt – er is altijd wat angst voor afwijzing. In het boek Meer dan welkom maakt hij duidelijk dat die schroom te overwinnen is.

Tien jaar lang heeft Michael Harvey in twaalf verschillende landen meer dan zeshonderdvijftig keer dezelfde vraag gesteld: ‘Waarom nodigen we onze vrienden niet uit om zich in Christus en zijn kerk te verdiepen?’ Hij concludeerde onder andere dat wij als kerk in angst leven, zonder ons van die angst bewust te zijn. Veelgebruikte antwoorden op de door hem gestelde vraag onderbouwen deze stelling. Hij maakt duidelijk dat deze angst omgebogen kan worden tot een voordeel.

Het boek is bemoedigend en realistisch, een inspiratie voor voorgangers, predikanten, kerkgangers. Het is voor iedereen die de kerk wil zien groeien en graag de uitdaging aangaat om mensen in zijn/haar omgeving uit te nodigen om eens mee te gaan naar een mis of dienst.

‘Meer dan Welkom’ wordt uitgegeven door ArkMedia. Het is verkrijgbaar bij de evangelische boekhandel of rechtstreeks bij Ark-media.