Een nieuwe start

De Ichthusgemeente ondersteunt dit jaar ook het Tamar Center in Pattaya, Thailand, dat tot doel heeft om de liefde en genade van Jezus zichtbaar te maken door hoop, genezing en nieuw leven aan Jezus Christus te bieden aan de naar schatting 35.000 prostituees in de stad. Om deze doelstelling wat meer tot leven te laten komen hierbij een verhaal uit de praktijk van Tamar Center .

Het verhaal van Leks *

Toen ik zonder opleiding naar Pattaya kwam om geld te verdienen zodat ik voor mijn kinderen kon zorgen, dacht ik dat ik alleen geld kon verdienen door mijn lichaam te verkopen. Acht jaar lang werkte ik op straat in Beach Road, Pattaya. Overdag zorgde ik zo goed mogelijk voor mijn drie kinderen en ‘s nachts prostitueerde ik mezelf. Het leven was heel moeilijk.

Toen ik besmet raakte met HIV, kon ik niet meer werken en bleven mijn kinderen in eerste instantie thuis. Ik wist niet hoe ik voor mezelf en mijn kinderen moest zorgen. Na enige tijd konden ze niet meer bij me blijven.

Toen iemand me vertelde over het Tamar Center, koos ik voor het trainingsprogramma dat zij aanboden. Tijdens de training hoorde ik ook veel over de Bijbel, over God en zijn liefde voor mij. Dat hield me bezig en ik legde twee verzoeken aan God voor: ten eerste vroeg ik Hem om een sterk lichaam, zodat ik kon leren en werken. Ten tweede, dat mijn drie kinderen weer bij me terug zouden komen.

In de eerste drie maanden van training ben ik bijna 10 kilo aangekomen en is mijn gezondheid verbeterd. Na verloop van tijd kwamen de kinderen bij me terug, omdat ik weer voor ze kon zorgen.

Ik heb veel geleerd en leer God elke dag beter kennen. Verder heb ik nu een goede baan als kapster. Ik heb God en ik heb mijn kinderen, dat is alles wat ik nodig heb. Ik ben zo dankbaar voor de mensen die voor me gezorgd hebben. Ze hebben niet alleen mij geholpen, maar ook mijn kinderen. Vroeger had ik geen hoop, maar nu heb ik een toekomst met hoop en dromen.

Voor mijn tijd in het Tamar Center wisten mijn kinderen niet wat ze moesten antwoorden als vrienden hen vroegen wat hun moeder deed. Nu vertellen ze met trots dat ik kapster ben. God heeft mijn leven veranderd door het Tamar Centre.

*  Om redenen van privacy en veiligheid wordt een schuilnaam gebruikt

Bron: Missionsprojekte Wiedenest
Foto: Tamar-medewerkers op outreach

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.