Een lening die hout snijdt!

De Ichthusgemeente heeft een klein bedrag geïnvesteerd in Oikocredit (lees er hier meer over).  Wat leveren dergelijke investeringen op? We geven graag één van de verhalen van Oikocredit door:

EMILIA KIDUNGON, HOUTSNIJDSTER

Emilia Kidungon is gespecialiseerd in houtsnijwerk. Niet zo vreemd, want houtsnijden zit in de familie. Haar ouders zijn hier ooit mee begonnen en inmiddels heeft de Filipijnse Emilia het houtsnijbedrijfje overgenomen. Het handgemaakte houtsnijwerk verkoopt ze op markten en tentoonstellingen.

Hoewel Emilia zich dus al jaren met houtsnijden bezig houdt, heeft ze pas onlangs een lening ontvangen voor haar bedrijfje. Eerder wist ze simpelweg niet dat het een mogelijkheid was om te lenen via Oikocreditpartner RSPI. De lening heeft veel verandering gebracht- ten goede: “De lening helpt mijn bedrijfje enorm. Nu heb ik geld om medewerkers te betalen en om meer materialen te kopen”.

Ook haar inkomen is stabieler, iets waar Emilia heel dankbaar voor is. Ze is namelijk gescheiden en heeft zes kinderen. Haar grote droom is om haar houtsnijbedrijfje te professionaliseren zodat ze haar kinderen kan helpen met het opstarten van hún bedrijfjes.

Bron en foto: Oikocredit