Dag voor het Afrikaanse kind

In maart had de Teule Leadership Academy – een prachtige naam voor een basisschool – 12 kandidaten van klas 8 die hun “Kenya Certificate Primary Education Exam” aflegden. Iedereen bij Teule is trots op hun harde werk en viert deze geweldige prestatie: het voltooien van de basisschool. In juli 2021 gaan ze naar een lokale kostschool om hun middelbare schoolopleiding te starten.

Op 16 juni – de Dag van het Afrikaanse kind – is het 30 jaar geleden dat het Afrikaanse Handvest voor kinderen, Agenda 2040, goedgekeurd is. Agenda 2040 pleit voor kinderrechten: een veilig thuis, onderwijs en kansen op een bevredigend leven. Het thema voor de komende Dag van het Afrikaanse kind is: “Versnel de implementatie van Agenda 2040 voor een Afrika dat geschikt is voor kinderen”.

De missie en visie van Teule sluiten nauw aan op de rechten van kinderen. Teule omarmt dan ook het jaarthema en stelt zich ten doel het komende jaar de dienstverlening aan de gemeenschap uit te breiden.  Eén van de dingen die in die dienstverlening belangrijk zijn, is water. Teule heeft een eigen watervoorziening: een pomp brengt water van meer dan 200 meter diepte naar boven – voor eigen gebruik en, tegen een geringe vergoeding, voor mensen in de omgeving. Daarvoor heeft Teule 2 watertanks. Die zijn na ruim 20 jaar bijna aan vervanging toe, terwijl er ook uitbreiding tot 4 tanks van elk 10.000 liter nodig is. Elke tank kost ca. €1.800.

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.