Coronacrisis vraagt om een dag van nationaal gebed

In verband met de coronacrisis organiseren de Raad van Kerken, waarin de meest Nederlandse kerkgenootschappen samenwerken, samen met een aantal andere christelijke organisaties komende woensdag een dag van nationaal gebed.

“Gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven en om anderen te zegenen, bijvoorbeeld hen die werken in de zorg of andere cruciale sectoren”, zeggen de organisatoren. “Dat is wat we graag als christenen, met zoveel mogelijk mensen in het hele land willen doen.”

Tot de initiatiefnemers horen ook de Evangelische Omroep en de ChristenUnie. De organisaties starten komende woensdag een livestream op via nationaalgebed.nl. Predikanten en andere voorgangers zullen spreken en bidden, en bezoekers kunnen gebedspunten met elkaar delen.

“Het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich meebrengt, zijn voor iedereen voelbaar. Als christenen geloven we dat we ons daar niet door hoeven te laten leiden”, aldus de organisatoren. “We mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is.”

 Op zoek naar alternatieven voor de kerkdienst

Omdat de regering heeft besloten dat bijeenkomsten met meer dan honderd mensen in ieder geval de rest van de maand niet kunnen plaatsvinden, vervallen gedurende een nog onbepaalde tijd de zondagse kerkdiensten en doordeweekse activiteiten. Veel kerken zoeken naar andere manieren om toch iets van een viering te houden. In de Ichthusgemeente is de preek (in elk geval die van 15 maart) op de website te beluisteren.

Bron: Trouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.