Collectes september: Hineni Centrum

Tijdens de diensten van de Ichthusgemeente wordt er alleen voor goede doelen buiten de gemeente gecollecteerd. De collectedoelen zijn in de maand september 2019: het Hineni Centrum in Jeruzalem en de voedselgroep .

Hineni Centrum Jeruzalem

Dit centrum in Jeruzalem is in 1995 door Benjamin Philip opgericht. Benjamin is een in Nederland geboren Jood en stichtte dit centrum om bij te dragen aan een betere maatschappij. De focus ligt op maatschappelijke en geestelijke zorg.

Hier ben ik, Heer

Hineni is een Hebreeuws woord dat ca. 180 keer in de Bijbel voorkomt. Het betekent: Hier ben ik.

Het zijn de woorden van de Heer, die zijn zegen belooft aan de zijnen die zich over hun medemensen ontfermen:

7……: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder ​huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen? 8Dan breekt je licht door als de dageraad, je zult voorspoedig herstellen. Je ​gerechtigheid gaat voor je uit, de majesteit van de Heer vormt je achterhoede. 9Dan geeft de Heer antwoord als je roept; als je om hulp schreeuwt, zegt hij: ‘Hier ben ik.’ (Jesaja 58).

Voor ons klinkt in dit woord een echo door van de woorden die Christus sprak bij zijn komst in de wereld en die ons motiveren: “Zie, hier ben Ik … om uw wil, o God, te doen” (Psalm 40:8,9; Hebreeën 10:7). Het is een onvoorstelbaar ja; een geloofsvertrouwen dat ons in Hebreeën 11 als bemoediging en aansporing wordt voorgehouden.

Een betere maatschappij

Om bij te dragen aan verbetering van de maatschappij, geeft het Hineni centrum ondersteuning aan

  • De armen van de stad
  • Weeskinderen
  • Probleemjongeren
  • Sociaal zwakkeren
  • Financieel getroffenen
  • Overlevenden van de Holocaust
  • Overlevenden van terreur

Humanitaire hulp

Het Hineni centrum staat in het hart van Jeruzalem en heeft onder meer een gaarkeuken, aangeduid als een humanitair restaurant. Want niet alleen hebben de mensen een maaltijd nodig, ze moeten ook met respect en waardigheid behandeld worden.

Ook worden er therapieën aangeboden voor genezing en herstel voor Israëlische burgers en zorgt men voor de distributie van voedselhulppakketten naar getroffen gebieden van Israël.

Daarnaast worden er jaarlijks verschillende evenementen, herdenkingen, culturele evenementen en culturele activiteiten georganiseerd. De focus hierbij ligt op een betere maatschappij met een betere maatschappelijke en geestelijke gezondheid!

Het Hineni-centrum wordt vanuit Nederland ondersteund door Christenen voor Israël en als Ichthusgemeente willen we graag een steentje bijdragen.

Bron en  foto: Hineni Jerusalem / Christenen voor Israël

Extra collecte Voedselgroep

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.