Collectes september: UCCF

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat in de maand september 2017 naar Uganda Child Care Foundation (UCCF). Zij zet zich in voor de meest kansarmen en wil voor kinderen structureel het verschil maken.

In de aids-regio Rakai, Zuid-Oeganda, leven veel kinderen in grote armoede en zonder enige hoop op een toekomst. De wanhoop en strijd om te overleven is zichtbaar in hun ogen. Basisbehoeften als eten, kleding en een dak boven hun hoofd zijn voor veel van deze kinderen al een luxe.

De projecten en sponsorprogramma’s zijn gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden en het ombuigen van wanhoop naar hoop. Op lange termijn wordt gewerkt aan een blijvende verandering en zelfvoorziening. De bedoeling is niet alleen om “vissen” te vangen voor deze arme kinderen, maar ze materiaal te geven om ze zelf te leren “vissen”! Want al hebben ze weinig, ze kunnen zoveel! Het is een investering in ‘the next generation’ vanuit de droom dat dit werk in de toekomst niet meer nodig zal zijn…

UCCF werkt vanuit een christelijke overtuiging, maar zet zich in voor alle kinderen, ongeacht afkomst of religie. In Nederland wordt uitsluitend gewerkt met vrijwilligers die zich in hun vrije tijd enthousiast inzetten. In Oeganda is er samenwerking met lokale hulporganisaties die de situatie en cultuur kennen. Ze zijn een onmisbare schakel om handen en voeten te geven aan de projecten van UCCF in Oeganda.

Vorig jaar is het (wees)kinderkoor Mwangaza uit Oeganda op toernee in Nederland geweest. Ook in de Ichthusgemeente in Culemborg hebben ze een concert gegeven. Graag wil de Ichthusgemeente de projecten van UCCF ondersteunen.

Klik hier om meer te weten over de projecten van UCCF.