Collectes mei: Timon

De opbrengst van de collectes in de maand mei 2020 gaat naar stichting Timon.

Timon is een stichting voor hulpverlening en begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen. Timon biedt deze hulp omdat veel jongeren en jongvolwassenen moeite hebben hun weg te vinden in het leven met zichzelf en met anderen in onze maatschappij en vervolgens dreigen vast te lopen. In Culemborg is ook een Timon-woongroep, waar tienermoeders begeleid wonen, tot zij zelfstandig verder kunnen.

Timon heeft een geheel eigen benadering van de zorg, waarbij de inzet van vrijwilligers verweven is in de zorgvisie. Timon, met name werkzaam in de grootstedelijke regio’s Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, richt zich al meer dan 30 jaar op zorg  voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 t/m 23 jaar en hun gezin.

Gedreven door overtuiging

De organisatie vindt haar motivatie en inspiratie in de christelijke levensovertuiging, maar jongeren of ouders kunnen ongeacht culturele of religieuze achtergrond een beroep doen op Timon.

Hulpaanbod

Het hulpaanbod van Timon is heel divers: crisisopvang, hulp thuis en op school, tijdelijk uit huis, begeleid op kamers (ambulante begeleiding, gezinsgroep, begeleid wonen, begeleid wonen voor tienermoeders, begeleid wonen woongroepen, beschermd wonen), pleegzorg (spoed- en overbruggingsopvang, deelpleegzorg, specialistische tienerpleegzorg), therapie voor ouders die forse opvoedingsproblemen ervaren , maar ook therapiegroepen voor ouders in (v)echtscheiding of ouderschapsbemiddeling.

Timon biedt deze hulp omdat veel jongeren en jongvolwassenen moeite hebben hun weg te vinden in het leven met zichzelf en met anderen in onze maatschappij en vervolgens dreigen vast te lopen.

Begeleid Wonen voor tienermoeders

Tienermoeder Flora koos voor Begeleid Wonen van Timon. ‘Ik probeerde alles goed te doen, maar toch werd mijn zoontje uit huis geplaatst. Ik heb een dag heel hard gehuild, tot ik niet meer kon. Daarna ben ik keihard gaan knokken. Alles wat ik deed, deed ik voor mijn zoontje.’

Hoe Timon heeft geholpen

‘Ik kon mijn zoontje niet terugkrijgen door op de bank te blijven zitten dus ik heb actief meegewerkt.’ Haar begeleider helpt Flora haar leven weer op de rit te krijgen. Naast de begeleiding van Timon kan Flora altijd een beroep doen op vrijwilligers die helpen waar nodig. Door het harde werken van Flora woont ze intussen zelfstandig en woont haar zoontje weer bij haar.

Meer over Timon.
Foto: timon.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.