Maandproject januari: Christelijke Lectuur Centra

In januari 2021 zijn de collectes in de Ichthusgemeente bestemd voor de Christelijke Lectuur Centra (CLC) en voor de Voedselgroep Culemborg.

Christelijke Lectuur Centra

Christelijke Lectuur Centra is de Nederlandse tak van een interkerkelijke, internationale zendingsorganisatie die in vele landen actief is met meer dan tientallen boekwinkels en een aantal groothandels en uitgeverijen. CLC is ervan overtuigd, dat door christelijke lectuur levens kunnen veranderen. Door boeken met een bijbelse boodschap komen mensen tot geloof in Jezus en worden ze geholpen in dat geloof te groeien. Eén van hun slogans is:

‘a drop of ink can make a million think’

Een druppel inkt kan een miljoen mensen aan het denken zetten. Sinds 1941 werkt CLC daarom via christelijke boekhandels, uitgeverijen, webshops, e-boeken, enz. Het zijn geen ’gewone’ boekwinkels, maar zendingsposten waar iedereen die binnenkomt geholpen kan worden op allerlei gebied. Waar mogelijk wordt samengewerkt met kerken en andere organisaties.

Extra collecte Voedselgroep

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

 

Foto: CLC; shop  in Bulgarije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.