Collectes in mei: Nachamu Nachamu Ami

De collectes in de Ichthusgemeente gedurende de maand mei 2019 zijn bestemd voor:

Nachamu Nachamu Ami

Deze Hebreeuwse woorden vinden we terug in Jesaja 40 vers 1: “Troost, troost Mijn Volk; zegt uw God”. In dit bijbelvers roept de God van Abraham, Izaäk en Jacob ieder mens op om liefde te betuigen aan het volk Israël.

De stichting omschrijft haar doel als: hulp verlenen aan hulpbehoevenden en minderheden binnen het Joodse volk, door humanitaire hulp te geven aan Joodse mensen wereldwijd. Ook worden Joodse (hulpverlenings-)projecten geïnitieerd of ondersteund.

De hoofdactiviteit bestaat uit het versturen van hulpgoederen, bijvoorbeeld dekens, kleding, linnengoed, speelgoed en huishoudelijke artikelen. Door de jaren heen zijn er contacten opgebouwd met diverse organisaties zowel in Oost-Europa als Israël. Door de samenwerking met deze organisaties kunnen de hulpgoederen gebracht worden bij mensen die ze echt nodig hebben.

Het is niet zo, dat alles wat ingezameld wordt, ook verstuurd wordt. Geprobeerd wordt om zoveel mogelijk aan de vraag te voldoen. Goederen die bij Nachamu worden aangeleverd, maar niet voldoen aan de vraag (in Oost-Europa of Israël), worden via een aantal kringloopwinkels, waaronder Habbekrats in Culemborg, verkocht. Deels om de kosten te dekken, deels om financiële hulp te geven.

Het doel van die financiële hulp is, dat de mensen minder afhankelijk worden van hulp van buitenaf. Daarom richt de stichting zich op structurele hulp, bijvoorbeeld ondersteuning in het onderwijs.

Meer over dit project op nachamu.org.

Bron en foto: Nachamu Nachamu Ami

Voedselgroep

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep. Lever bij de ingang van de zaal de meegebrachte voedingswaren in: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.