Collectedoelen mei 2022

Met de opbrengst van de collectes in de diensten worden in de maand mei 2022 de volgende goede doelen ondersteund:

  • Alpha Youth (onderdeel van Alpha Nederland)
  • Voedselgroep Culemborg

Youth Alpha

Alpha Youth bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarin jongeren na een gezellige maaltijd luisteren naar een kort, inspirerend verhaal. Daar praten ze dan met z’n allen open over door. Iedereen komt met zijn eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Geen vraag is te gek om te stellen. Alpha Youth is gratis gezellig en zonder gedoe. Het wordt gegeven in cafés, studentenverenigingen, kerken, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen! Wereldwijd volgden inmiddels ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Op Alpha komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

De Ichthusgemeente ondersteunt graag deze manier om mensen kennis te laten maken met Jezus Christus en wil daar ook financieel aan bijdragen.

Meer  over Alpha
Foto: Alpha Youth

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.