Collectes in januari: CLC

De opbrengst van de collectes in de diensten gaat in de maand januari 2018 naar CLC: Christelijke Lectuur Centra. Deze organisatie, met een winkel in Apeldoorn, maakt deel uit van een wereldwijde zendingsorganisatie die in 49 landen werkt aan verspreiding van christelijke lectuur. De Ichthusgemeente kent CLC vooral door Ruud Kuijer, die af en toe voorgaat in de dienst en dan vrijwel altijd zijn boekentafel bij zich heeft.

Het doel van CLC is om christelijke lectuur beschikbaar te stellen, zodat mensen tot geloof komen in de Here Jezus Christus en verder groeien in hun geloof. Dat doet ze door de boekwinkel, maar CLC wil ook dienstbaar zijn aan lokale christelijke gemeenschappen en verzorgt graag boekentafels voor speciale evenementen en conferenties. Ook als een plaatselijke gemeente eenmalig of op regelmatige basis een boekentafel wil organiseren, helpt zij daar graag aan mee.

CLC heeft wereldwijd meer dan 200 boekwinkels, meer dan 700 werknemers in meer dan 50 landen en verzendt literatuur naar nog eens 94 landen, waardoor de levens van duizenden mensen aangeraakt worden. CLC Nederland ondersteunt het wereldwijde werk met kennis en financiën. Zo ontvangt het team in Sofia (Bulgarije) vanuit Nederland maandelijks financiële steun. Dit werk werd gestart in 1993, maar korte tijd later werd het zakendoen door inflatie praktisch onmogelijk. Toch is het bijna de enige christelijke boekhandel op een bevolking van ruim 7 miljoen; daarom is het belangrijk om deze winkel te laten bestaan. Door middel van hun website reikt de kracht van het geschreven woord zelfs verder dan de landsgrenzen.

De Ichthusgemeente ondersteunt dit werk van harte – met de opbrengst van de collecte en door de gebeden.