Een auto voor Joy

Met de opbrengst van de collectes in de diensten worden in de maand januari 2022 de volgende goede doelen ondersteund:

  • Een auto voor Joy
  • Voedselgroep Culemborg

Een auto

Joy*) werkt als vrijwilliger bij een NGO in het Midden Oosten, voornamelijk met vrouwen en kinderen met een vluchtelingenachtergrond. Na een intensieve voorbereiding, taal- en cultuurstudie wil zij daar langdurig wonen en werken, vanwege de grote passie die zij voor dit land en de mensen heeft. Ze verlangt ernaar om in dit land vreugde en hoop te brengen en liefde te delen met de mensen daar.

Om veiligheidsredenen heeft zij daar een eigen auto nodig. De afgelopen maanden beschikte Joy over een geleende auto, maar die situatie was tijdelijk. In het land waar Joy verblijft, kosten betrouwbare auto’s veel geld. Meer dan wat zij zelf – met de geweldige steun die zij al ontvangt voor het dagelijkse leven – bij elkaar kan sparen. Het zou geweldig zijn als ze tóch een eigen auto kan kopen en zo haar werkzaamheden en dagelijks leven (én daarmee haar passie) veilig voort te zetten. Haar vriendenkring is een actie gestart om dat mogelijk te maken.

De Ichthusgemeente wil graag helpen de aanschaf van een auto mogelijk te maken.

* om veiligheidsredenen wordt niet haar echte naam gebruikt

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Men kan ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.