Collectedoelen april 2022

Met de opbrengst van de collectes in de diensten worden in de maand april 2022 de volgende goede doelen ondersteund:

  • Tamar Center (Thailand)
  • Voedselgroep Culemborg

Tamar Center

In 1999 werd Tamar Center opgericht vanuit het verlangen hoop te bieden aan de naar schatting 35.000 barvrouwen en ladyboys in de rosse buurt in de stad Pattaya. Door persoonlijke aandacht, liefde, counseling en aandacht voor Bijbelse principes ontdekken zij dat ze waardevolle schepselen zijn en ontstaat het besef dat er een andere manier van leven mogelijk is. Door het aanbod van onderwijs en (begeleiding naar) werk kunnen er ook praktische stappen gezet worden.

Tamar Center heeft twee locaties in Pattaya. Allereerst het outreachcenter dat bestaat uit een kapsalon, het House of Peace, een studieruimte en een gebedsruimte. Het House of Peace is een ruimte op de begane grond waar vrouwen uit de bars tot rust kunnen komen en een gesprek aangaan met één van onze medewerkers. Op een andere locatie bevinden zich het restaurant, de bakkerij, de ruimte waar de handgemaakte producten worden gemaakt, de counselingruimte en de kantoren.

Verder huurt Tamar Center ongeveer tien huizen in een kleine en rustige straat, waar de vrouwen wonen en ook een kinderdagopvang is gevestigd. Daarnaast maken medewerkers van Tamar Center regelmatig reizen naar Isaan (in het noordoosten van Thailand), waar veel van de vrouwen die bij Tamar Center wonen en werken vandaan komen.

Tamar Guest House

In het afgelopen jaar is er een eigen pand gekocht, het Tamar Guest House. Vrouwen en ladyboys die het werk in de bars willen verlaten, krijgen hier de kans om discipelen van Jezus te worden en te leren zichzelf en hun families te onderhouden. Momenteel wordt het verbouwd en geschikt gemaakt voor bewoning en diverse activiteiten. In het Guest House leren zij beroepsvaardigheden die passen binnen de horeca, denk hierbij aan o.a.; receptie, evenementenbeheer, conciërgediensten, huishouding, wasserette, onderhoud en receptiediensten. Daarnaast krijgen zij training krijgen in sociale vaardigheden, professionaliteit, kleding en klantenservice, terwijl ze ook leren hoe zij om moeten gaan met verantwoordelijkheden, communicatie, het oplossen van problemen en samenwerken in een team.

In dit gebouw is ook plaats voor het Palm Center. Dit is een professioneel centrum voor counseling en psychotherapie. Dit centrum zal revalidatie, counseling en ondersteuning bieden aan zowel de vrouwen die het Tamar Center binnenkomen, als aan de bredere gemeenschap in Pattaya.

Samen met de kerken

Vanaf de start vindt Tamar Center het belangrijk om samen te werken met de christenen in Pattaya en om de samenwerking tussen de christenen daar te bevorderen. Tamar Center ziet elke kerk en elke organisatie als een belangrijk onderdeel in het bereiken van de mensen in Pattaya. Daarom zet Tamar Center zich in om met de kerken onderling een atmosfeer te creëren waarin men elkaar ondersteunt en gebruik maakt van elkaars kracht.

De Ichthusgemeente wil het Tamer Center graag ondersteunen met de opbrengst van de collectes in april.

Bron en foto: Tamar Center Nederland

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Men kan ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.