Collectes augustus: Fonds Incidentele Noden

Tijdens de diensten van de Ichthusgemeente wordt er alleen voor goede doelen buiten de gemeente gecollecteerd. De opbrengst van deze collectes gaat in de maand augustus naar het Fonds Incidentele Noden.

Dit fonds wordt aangesproken als we geconfronteerd worden met een onvoorziene nood, waarvoor binnen de begroting geen geld is, maar waarin we toch graag een helpende hand willen uitsteken. Een paar voorbeelden uit het verleden maken dit duidelijk.

Op tweede Kerstdag in 2004 werden de landen rond de Indische Oceaan (Indonesië, Thailand, Sri Lanka, India, de Malediven) zwaar getroffen door een tsunami. Helpverleningsorganisatie, ook christelijke, slaan de handen ineen. De Ichthusgemeente kon ook een bijdrage geven.

In 2007/2008 waren er zware onlusten in Kenia, waardoor ook het werk van Teule (toen nog: Homeless Children) te lijden had. De Ichthusgemeente was in staat om extra geld te sturen.

Maar ook dichter bij huis was er af en toe (individuele) hulp nodig, waarbij de Ichthusgemeente diaconale hulp kon verlenen in de vorm van een gift en/of renteloze lening uit het Fonds Incidentele Noden.

We hopen door de collecties in augustus de middelen van dit fonds weer te kunnen aanvullen.

Extra collecte

Bovendien is er op de eerste zondag van de maand een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep. Zolang we nog niet kunnen samenkomen kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn. Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.