Collectedoel september: Voedselbank Rivierenland

De collectes in de Ichthusgemeente gedurende de maand september zijn bestemd voor de Voedselbank Rivierenland en de Voedselgroep Culemborg.

Voedselbank Rivierenland

Voedselbank Rivierenland wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede. Zij doet dat door kwalitatief goede voedingswaren in te zamelen, hier gevarieerde pakketten van te maken die uitgedeeld worden aan gezinnen en alleenstaanden die in armoede leven.

Voedselbank Rivierenland stelt zich politiek en levensbeschouwelijk neutraal op en verricht haar werkzaamheden vanuit de grondgedachte van onderling hulpbetoon en solidariteit.

Het voedselpakket is bedoeld als een aanvulling! De rol van de professionele hulpverlener is van wezenlijk belang. De mensen voor wie een pakket aangevraagd wordt, moeten ook in bredere zin geholpen worden zodat er uitzicht is op een structurele, blijvende oplossing van het probleem.

De zorg voor kwetsbaren in de samenleving ligt ook besloten in de visie van de Ichthusgemeente:

  • We zetten ons er voor in dat onze medemens recht wordt gedaan in Gods ogen
  • Wij zijn er voor onze naasten die lijden

Daarom ondersteunt de Ichthusgemeente dit project van harte met de opbrengst van de collectes in de maand september.

Meer over Voedselbank Riverienland

Elke zondag wordt er in de dienst gecollecteerd. Je kunt ook bijdragen aan de collecte via de bankrekening van de Ichthusgemeente (met vermelding: “maandproject”) of via de GiVT-app. Scan de QR-code met de GIVT-app, of zoek in de lijst naar EG Ichthus.

Voedselgroep Culemborg

Op de eerste zondag van de maand is er een extra collecte-in-natura, bestemd voor de Voedselgroep Culemborg. Bij de ingang van de zaal kunnen meegebrachte voedingswaren ingeleverd worden. Als je niet naar de dienst kunt komen, kun je voedingswaren zelf brengen bij de Voedselgroep aan de Meerlaan (achter het gebouw van Elk Welzijn). Denk aan: houdbare producten (zolang de tht-datum nog goed is), zoals blikgroentes, houdbare melk, rijst, pannenkoekmix, suiker, koffie, blikjes lunchmeat, mix voor macaroni en/of spaghetti, koffiemelk, broodbeleg (hagelslag, gekleurde hagel, appelstroop), etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.